Het bevlogen oog

De prijs voor de meest talentvolle jonge vogelkunstenaar is uitgeschreven! De eerste aankondiging van Het BEVLOGEN OOG stond in het blad Vogels, komende zondag ben ik live op VARA Vroege Vogels radio om meer over deze prijs te vertellen. (Daarna meteen op een draf naar huis voor de demonstratie houtsnede drukken in ons atelier). Hier het persbericht zoals het deze week verscheen, vertel het door!
bevlogenoogBeeldend kunstenaar Erik van Ommen heeft samen met Vogelbescherming Nederland en VARA Vroege Vogels het initiatief genomen tot de Vogelkunstprijs ‘Het bevlogen oog 2015’. Deze kunstprijs biedt een podium aan talentvolle jonge vogelkunstenaars. Met dit initiatief willen zij een impuls geven aan vernieuwende kunst geïnspireerd door vogels en natuur.

Vogels vormen al eeuwenlang een bron van inspiratie in de beeldende kunst. Al vanaf de Egyptenaren (de vogel als symbool voor de ziel) zien we vogels in verschillende vormen en genres opduiken. Ook nu zijn vogels nauwelijks weg te denken als thema in de hedendaagse kunst. Reden voor kunstenaar Erik van Ommen om in samenwerking met Vogelbescherming en Vroege Vogels een podium te bieden aan jonge kunstenaars die ‘vogels’ in hun kunstwerken laten terug komen.

De wedstrijd

Uitgenodigd zijn jonge kunstenaars, niet ouder dan 25 jaar, die zich op een verfrissende en originele wijze met het thema vogels bezighouden. Eigenheid en het van de gebaande paden af durven gaan, staan bij de beoordeling voorop. De vijfkoppige jury bestaat onder meer uit Paul Knolle (conservator Rijksmuseum Twenthe) en Juan Varela (oud-directeur van de Spaanse Vogelbescherming SEO en Wildlife artist). De winnaar ontvangt een vogelkunstreis naar Extremadura in Spanje.

Hoe kan je meedoen?

Op de www.erikvanommen.nl staat een inschrijfformulier en de voorwaarden van de wedstrijd. De termijn sluit op 1 oktober 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>