WORKSHOPS

WP-NIEUWS-MAART15-GROEN-laag


kenia-2015WORKSHOP KENIA
In Februari werkte ik tien dagen aan de voet van Mount Kenia. Een impressie kun je zien in deze korte video. Het gebied Laikipia ligt ver van de toeristische trekpleisters Masai Mara, Serengeti en Arusha. Je wordt er niet gestoord en het wemelt er van de zoogdieren en vogels. We vonden het er fantastisch! Daarom onderzoeken we nu de mogelijkheid om een tiendaagse workshop “Vogels tekenen” te geven op Lolldaiga Hills Ranch. Mocht je, geheel vrijblijvend, belangstelling hebben, laat het me dan weten via de mail. Graag ovv workshop Kenia. Dan hou ik je van de voortgang op de hoogte .

ANDERE WORKSHOPS
Op veler verzoek start ik 2015 weer met een aantal workshops:
Zaterdag 7 maart 2015: Workshop vogels tekenen tijdens de boekenweek bij Vogelbescherming Nederland. Aanmelden via Vogelbescherming Nederland
Woensdag 6 mei 2015: twee daagse vogeltekenreis naar Texel. Aanmelden via Birding Breaks.
Vrijdag 8 mei 2015: twee daagse vogeltekenreis naar Texel. Aanmelden via Birding Breaks

NIEUW WEBSITE ADRES
In deze tijd moet alles korter, geen gedoe meer met streepjes, en daarom heb ik mijn website verhuisd naar www.erikvanommen.nl .  Nieuw op de site is de knop Video. Daar zijn video’s te zien van verschillende beeldende technieken en komen later ook de video’s uit het boek Mijn Reigerparadijs.

MIJN REIGERPARADIJS
Op zaterdag 16 mei 2015 presenteren we het nieuwe reigerboek in Atelier Brink 2. In de volgende nieuwsbrief daarover meer.

Wij heten u alvast van harte welkom in Atelier Brink 2,
Wilma Brinkhof en Erik van Ommen


Deze Nieuwsbrief verschijnt 3-4 keer per jaar.
Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend

Dansende kraanvogels

houtsnede kraanvier23 december 2014: Een houtsnede van twee dansende kraanvogels houdt me al enige weken zoet. De eerste vier drukgangen zijn inmiddels gedrukt (1 t/m 4) en liggen nu te drogen. De plaat met de kraanvogels (5) is al gesneden en kan ik in fases drukken als de oplage droog is. Veel mensen hadden niet verwacht dat ik met deze techniek zou komen  en daar zit wel wat in. Voor mij is dit ook een nieuw procede en ook ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt. Dat houdt het vak leuk! Voor de liefhebber: het is allemaal te volgen op Facebook. Voor mij een mooie klus voor het nieuwe jaar!

 

Houtsnede van een kraanvogel

13 november 2014: Een korte video over mijn bezoek aan de kraanvogels in Diepholz en het maken van een houtsnede van een van mijn schetsen die ik daar maakte. Voor degene die er op de bijzonder goed bezochte Open Atelierdagen niet was, hier alsnog een herkansing met deze korte impressie. De houtsnede is gedrukt met drie aparte platen op Japans Kozo papier. De oplage is 50, het formaat is 20 x 21 cm (inclusief wit). Ze is te koop in onze  webshop.

Open atelier 8-9 november 2014

kraanvogel1Tijdens onze Open Atelierdagen presenteren we voor het eerst een serie lino- en houtsnedes van mijn hand.
Deze nieuwe driekleurendruk (links) van een kraanvogel ga ik afdrukken tijdens de open atelierdagen. Dus voor degene die wil zien hoe dat gaat, dit is uw kans.
ACTIE: Deze houtsnede bieden we tijdens de Open Atelierdagen aan voor €80, – (excl verzendkosten). Daarna betaalt u voor deze  de prent de normale prijs €125,-.

Donderdag 6 november ben ik met een kort item op RTV Drenthe (18.30 uur. elk uur herhaald), zaterdag op de radio. We hopen u natuurlijk te zien in Atelier Brink 2, Brink 2 te Vries. We zijn komende zaterdag en zondag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Uitzending RTV Oost

3 november 2014: Een lang weekeind in het vakantiehuis Olle Tjoard van Het Groninger Landschap bij de polder Breebaart bij Termunten. Een fantastische plek om uit te rusten en vogels te kijken en te tekenen. Hier wat schetsen en een foto van de polder met rechts voor de bomen de locatie van het vakantiehuis. Links de schuilhut waar de schetsen zijn gemaakt, nog geen 5 minuten van ons onderkomen….
breebaardnov2014

Zondagavond 2 november kwam de reportage van OverUITdekunst op de buis. Deze is bijzonder fraai gedraaid door Peter Schoof van RTV Oost. Na een item over het Anton Pieck Museum besteedden ze maar liefst 8 minuten over mijn werk en passie: Vogels tekenen. De gehele uitzending is hier te zien http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=341432

Open atelier 8-9 november

3-lino

21 oktober 2014: Tijdens onze open atelierdagen op 8 en 9 november, zie onze vernieuwde website,  zijn er voor het eerst linosnedes te zien. De laatste maakte ik 35 jaar geleden op de academie en het is een genot om weer eens iets anders te doen dan schilderen en tekenen…. Dit drieluikje is bedoeld voor het nieuwe reigerboek wat volgend jaar mei uitkomt. Ze hangen nu in onze Japanse kamer, samen met nog drie andere linosnedes, wat sumi-e schilderingen en etsen. Natuurlijk geef ik tijdens de open atelier dagen uitleg over deze techniek. We zijn dan open van 12.00 – 17.00 uur.

Expositie Museum Mohlmann

mohlmann2014
Deze vijf vogelportretjes zijn vanaf zaterdag 20 september te zien op de expositie De Onafhankelijke Realisten in Museum Mohlmann te Appingedam. De olieverfjes heb ik speciaal voor deze expositie gemaakt. Ik heb niet alleen genoten van het maken van de werkjes, ze hebben me ook even los gerukt van de reigers. Maar dat was tijdelijk.
Het is nu in mijn atelier weer “Herontime” en ik ben volop aan het etsen, aquarelleren, schilderen, schetsen, video’s monteren en zelfs begonnen met het maken van linosnedes. Een nieuwe techniek, maar daarover eind oktober meer.