Dansende kraanvogels

houtsnede kraanvier23 december 2014: Een houtsnede van twee dansende kraanvogels houdt me al enige weken zoet. De eerste vier drukgangen zijn inmiddels gedrukt (1 t/m 4) en liggen nu te drogen. De plaat met de kraanvogels (5) is al gesneden en kan ik in fases drukken als de oplage droog is. Veel mensen hadden niet verwacht dat ik met deze techniek zou komen  en daar zit wel wat in. Voor mij is dit ook een nieuw procede en ook ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt. Dat houdt het vak leuk! Voor de liefhebber: het is allemaal te volgen op Facebook. Voor mij een mooie klus voor het nieuwe jaar!

 

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Houtsnede van een kraanvogel

13 november 2014: Een korte video over mijn bezoek aan de kraanvogels in Diepholz en het maken van een houtsnede van een van mijn schetsen die ik daar maakte. Voor degene die er op de bijzonder goed bezochte Open Atelierdagen niet was, hier alsnog een herkansing met deze korte impressie. De houtsnede is gedrukt met drie aparte platen op Japans Kozo papier. De oplage is 50, het formaat is 20 x 21 cm (inclusief wit). Ze is te koop in onze  webshop.

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Open atelier 8-9 november 2014

kraanvogel1Tijdens onze Open Atelierdagen presenteren we voor het eerst een serie lino- en houtsnedes van mijn hand.
Deze nieuwe driekleurendruk (links) van een kraanvogel ga ik afdrukken tijdens de open atelierdagen. Dus voor degene die wil zien hoe dat gaat, dit is uw kans.
ACTIE: Deze houtsnede bieden we tijdens de Open Atelierdagen aan voor €80, – (excl verzendkosten). Daarna betaalt u voor deze  de prent de normale prijs €125,-.

Donderdag 6 november ben ik met een kort item op RTV Drenthe (18.30 uur. elk uur herhaald), zaterdag op de radio. We hopen u natuurlijk te zien in Atelier Brink 2, Brink 2 te Vries. We zijn komende zaterdag en zondag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Uitzending RTV Oost

3 november 2014: Een lang weekeind in het vakantiehuis Olle Tjoard van Het Groninger Landschap bij de polder Breebaart bij Termunten. Een fantastische plek om uit te rusten en vogels te kijken en te tekenen. Hier wat schetsen en een foto van de polder met rechts voor de bomen de locatie van het vakantiehuis. Links de schuilhut waar de schetsen zijn gemaakt, nog geen 5 minuten van ons onderkomen….
breebaardnov2014

Zondagavond 2 november kwam de reportage van OverUITdekunst op de buis. Deze is bijzonder fraai gedraaid door Peter Schoof van RTV Oost. Na een item over het Anton Pieck Museum besteedden ze maar liefst 8 minuten over mijn werk en passie: Vogels tekenen. De gehele uitzending is hier te zien http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=341432

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Open atelier 8-9 november

3-lino

21 oktober 2014: Tijdens onze open atelierdagen op 8 en 9 november, zie onze vernieuwde website,  zijn er voor het eerst linosnedes te zien. De laatste maakte ik 35 jaar geleden op de academie en het is een genot om weer eens iets anders te doen dan schilderen en tekenen…. Dit drieluikje is bedoeld voor het nieuwe reigerboek wat volgend jaar mei uitkomt. Ze hangen nu in onze Japanse kamer, samen met nog drie andere linosnedes, wat sumi-e schilderingen en etsen. Natuurlijk geef ik tijdens de open atelier dagen uitleg over deze techniek. We zijn dan open van 12.00 – 17.00 uur.

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Expositie Museum Mohlmann

mohlmann2014
Deze vijf vogelportretjes zijn vanaf zaterdag 20 september te zien op de expositie De Onafhankelijke Realisten in Museum Mohlmann te Appingedam. De olieverfjes heb ik speciaal voor deze expositie gemaakt. Ik heb niet alleen genoten van het maken van de werkjes, ze hebben me ook even los gerukt van de reigers. Maar dat was tijdelijk.
Het is nu in mijn atelier weer “Herontime” en ik ben volop aan het etsen, aquarelleren, schilderen, schetsen, video’s monteren en zelfs begonnen met het maken van linosnedes. Een nieuwe techniek, maar daarover eind oktober meer.

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment

Blauwe reigers in inkt

 

blauwe reigers
30 juli 2014: Naar de Oostpolder om een steppenvorkstaartplevier te zien. Helaas net te laat aangekomen, de vogel was al gevlogen. Wel een prachtige blauwe reiger in het water, een waar ik al mijn energie op kwijt kon. Hier een studievel van wat vingeroefeningen in inkt en penseel. Voor degene die het weten wil, elke tekening kost ongeveer 10-20 seconden (maar daar heb ik wel 30 jaar voor moeten oefenen). Het is maar hoe snel je 10 streepjes met de kwast kunt zetten….Dat snelle werken moet ook wel, want een vogel zit bijna nooit stil en wil nog wel eens wegvliegen :-)

Posted in Op weg naar 2014 | Leave a comment